Hoe kiest u een goede horecamakelaar?

16 december, 2020

Een horecabedrijf kopen of verkopen doet u natuurlijk het beste met een ervaren makelaar die optimale kennis van zaken heeft. U wilt problemen voorkomen en profiteren van een goed en fijn proces. Dan is het belangrijk om te kiezen voor een goede horecamakelaar, maar hoe vindt u deze? Hormax Horecamakelaars geeft u graag 6 tips voor het vinden van een ervaren, goede horecamakelaar.

1. Is het de core business of een extra dienstverlening?

Heeft u een partij op het oog? Kijk dan eens goed waar de specialisaties van deze makelaar liggen. Is de makelaar gespecialiseerd in de aankoop, verkoop en taxatie van horeca? Heeft deze zich misschien vooral gespecialiseerd in het aankopen, verkopen en taxeren van woningen/bedrijven en is de horecamakelaardij iets wat ‘ernaast’ wordt gedaan? Het is altijd beter om te kiezen voor een partij die zich bezig houdt met het aankopen, verkopen en taxeren van uitsluitend horecabedrijven.

2. Hoeveel jaren ervaring heeft de partij?

Ervaring is heel belangrijk in het horeca vak. Het kopen of verkopen van een horecabedrijf steekt anders in elkaar dan het aan- of verkopen van bijvoorbeeld een woning. Er komt meer bij kijken en het traject is complexer. Daarom mag een goede ervaring – gecombineerd met optimale kennis – niet ontbreken. Kijk daarom altijd goed naar de aanwezige ervaring van een horecamakelaar.

3. Is er sprake van een actueel aanbod?

Heeft een horecamakelaar het erg druk of lijkt er al maandenlang geen actueel aanbod meer te zijn? Drukte is positief, het ontbreken van een actueel aanbod vertelt u dat het beter is om verder te kijken naar een andere partij. Neem dus altijd even een kijkje bij het actuele aanbod van de horecamakelaar.

4. Zijn er goede referenties aanwezig?

Een ervaren horecamakelaar, die al meerdere aankoop- en verkoopprocessen succesvol heeft doorlopen, zal trots zijn om u de referenties te presenteren. Er zijn partijen die de referenties direct op de website delen en andere horecamakelaars kiezen ervoor om deze op aanvraag te verschaffen. Geeft een horecamakelaar u aan dat het niet mogelijk is om referenties te overleggen? Dan is het in verreweg de meeste gevallen beter om op zoek te gaan naar een andere partij.

5. Wat zijn de ervaringen van andere ondernemers?

Niets is zo betrouwbaar als de ervaring van een ander die verder niet aan een horecamakelaar verbonden is. Ervaringen van onafhankelijke partijen kunnen u de meest waardevolle informatie bieden. We leven in een tijd waarin het schrijven van online reviews heel gewoon is. Hier kunt u uw voordeel mee doen. Ontdek eens meer over de ervaringen van andere ondernemers in uw buurt of aan de andere kant van het land met de horecamakelaar.

6. Kunt u een vrijblijvende kennismaking plannen?

Is het mogelijk om eerst vrijblijvend kennis te maken met een horecamakelaar of zit u direct aan een vervolg vast? Krijgt u misschien al een rekening gepresenteerd na het drinken van een kopje koffie op het kantoor van de makelaar? Een goede, ervaren horecamakelaar staat altijd open voor een vrijblijvende kennismaking, met een gratis kop koffie.

Hormax Horecamakelaars: uw ervaren horecamakelaar!

Hormax Horecamakelaars heeft een jarenlange ervaring en is gespecialiseerd in de horecamakelaardij. Wij hebben meerdere vestigingen, zodat wij onze cliënten altijd in de eigen regio bij kunnen staan. U vindt bij ons altijd een actueel aanbod en wij zijn trots om onze referenties met u te mogen delen. Kortom, wij zijn uw ervaren horecamakelaar! Wilt u uw horecabedrijf kopen of verkopen? Kies voor deskundig advies van Hormax Horecamakelaars. Neem vrijblijvend contact met ons op.