Project De Heimolen te Rucphen
  • Vraagprijs inventaris & goodwill: Niet van toepassing
  • Huurprijs registergoed: € 2.850,00 per maand excl. b.t.w.
  • Vraagprijs registergoed: Niet van toepassing
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Omschrijving

In het buitengebied van Rucphen tussen landerijen en natuur staat De Heimolen, een monumentale beltkorenmolen waarvoor hele mooie plannen in het verschiet liggen. Nadat de molen de afgelopen jaren diverse restauraties heeft ondergaan staat deze weer klaar voor de toekomst. In 2018 is het eigendom van de Gemeente Rucphen overgegaan naar onze opdrachtgevers welke de afgelopen tijd een visie hebben bepaald over de toekomst van de prachtige Heimolen. Na uitvoerig overleg met gemeente, omwonende en de Rijksmonumentendienst is er een akkoord gekomen op de ontwikkeling van De Heimolen waar Hormax aangesteld is om de juiste ondernemers voor te vinden.

Om het behoud, beheer en/of herstel van de molen en de daaraan eigen cultuurhistorische en landschappelijke waarden voor de toekomst te garanderen is er een ontwikkeling noodzakelijk die een verdienmodel mogelijk maakt. Het basis idee van dit concept is het realiseren van een horecagelegenheid in een nieuw te bouwen vleugel aan de molen (zie impressies). Uitgangspunt daarbij is dat het meel uit de molen als basis-ingrediënt verwerkt zal worden. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld: een pannenkoekenhuis, lunchzaak met speciale broden of Italiaans restaurant. Daarnaast is er de mogelijkheid om kleinschalige detailhandel met streek-eigen producten onder te brengen in het concept waar er een winkelruimte voorzien zal worden. Denk hierbij aan eindproducten uit de directe Rucphense omgeving (bijvoorbeeld lokale kaas/ brood/vruchtenjams of bieren).

Synergie speelt hierbij een grote rol, de toekomstige gast gaat interactie ervaren tussen molen, horeca en landerijen. Is het nu voor een kop koffie met huisgemaakte koeken, lunch op ambachtelijk brood of diner, alles staat in verbinding met De Heimolen. De Heimolen staat langs de bekende fietsroutes “De Schrijfster” en “De Schilde” waarmee die eerste passanten al een garantie zijn.

Waar gaat al dit moois dan plaatsvinden vraagt u zich af? Zoals gemeld zal er een hoogwaardige nieuwbouw komen aan de molen van 233 m² b.v.o. met terrascapaciteit. Hierbij wordt er uitgegaan van een casco+ oplevering waar er in nauw overleg met huurder wordt gekeken naar de daadwerkelijke invulling van het pand.

Wij zijn op zoek naar de ervaren ondernemer die het belang van ‘lokaal’ begrijpt en die affectie heeft met de regio. Bent u dit? Dan horen wij graag uw plannen aan.

Eigenschappen

Ligging Landelijk gelegen
Oppervlakten
Binnenruimte:
223 m²
Kadastrale aanduiding
Rucphen, sectie P, nummer 977,479, 1065
Parkeren In de directe omgeving en gratis parkeren.
Woning Geen woning aanwezig
Zitplaatsen
Binnen:
Nader te bepalen
Buiten:
Nader te bepalen
Openingstijden
Maandag:
Gesloten
Dinsdag:
Gesloten
Woensdag:
Gesloten
Donderdag:
Gesloten
Vrijdag:
Gesloten
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten
Inventaris
Bruikleen:
Niet van toepassing
Lease:
Niet van toepassing
Overeenkomsten
Brouwerij:
Niet van toepassing
Speelautomaten:
Niet van toepassing
Overige:
Niet van toepassing
Personeel Niet van toepassing