Horecamakelaar essentieel bij verkoop horecabedrijf

10 June, 2021

Het verkopen van een horecabedrijf levert vaak veel vraagstukken op. Als verkopende partij wilt u zeker zijn dat alles goed verloopt en dat u een goede prijs voor het bedrijf ontvangt. Voor verreweg de meeste horecaondernemers is het verkopen van een horecabedrijf geen dagelijkse kost. Het grootste deel van de horecaondernemers komt hier slechts eenmalig voor te staan.

Het spreekt dan voor zich dat er veel onduidelijkheden zijn. Juist daarom is het essentieel om een goede, ervaren horecamakelaar te betrekken bij de verkoop van het horecabedrijf. Hormax Horecamakelaars staat graag voor u klaar.

Waar moet aan gedacht worden bij de verkoop van een horecabedrijf?

Laten we voorop stellen dat iedere verkoop anders is. Dit betekent dat er in uw situatie sprake kan zijn van zaken waar andere horecaondernemers niet mee te maken krijgen bij de verkoop van een horecabedrijf. Andersom kan dit evengoed het geval zijn. Er moet aandacht worden besteed aan het op orde maken van alle documenten en rapporten. Staat alles erin wat erin hoort te staan? Is alles goed geregeld of zijn er zaken die nog aandacht nodig hebben?

Het kan natuurlijk zijn dat uw personeel actief blijft voor de nieuwe eigenaar van het horecabedrijf. Hoe wordt dit dan precies goed geregeld? In de praktijk zien we het op meerdere punten regelmatig fout gaan. Zo komen bijvoorbeeld fouten in contracten regelmatig voor, maar we zien het ook vaak mis gaan bij het bepalen van de goodwill en de inventaris.

Onderhandelen op basis van goodwill en inventaris

De goodwill en de inventaris vormen een zeer belangrijke basis voor de onderhandelingen over de prijs. Als verkoper van een horecabedrijf wilt u een zo goed mogelijke prijs ontvangen voor uw horecabedrijf. U heeft enkel een sterke positie met onderhandelen als de goodwill en de inventaris op de juiste wijze zijn bepaald. Het is erg lastig om dit zelf te doen. Hierdoor zien we het vaker gebeuren dat er wordt onderhandeld op basis van een verkeerde waardebepaling. Dit kan uw positie als verkoper sterker maken, maar natuurlijk ook zwakker. Wij kunnen zorgen voor een juiste waardebepaling en daarmee ook een correcte onderhandelingspositie. Met een horecamakelaar aan uw zijde start u de onderhandelingen dus vanuit de best mogelijke positie.

Waarom kiezen voor Hormax Horecamakelaars?

Wanneer u een horecabedrijf wilt verkopen, dan kunt u uiteraard bij meerdere partijen terecht. Veel makelaars zijn vooral gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van particuliere woningen, maar kunnen u daarnaast ook van dienst zijn als het gaat om de verkoop van een horeca. Hormax Horecamakelaars heeft zich volledig gespecialiseerd in de horecamakelaardij. Wij kunnen u altijd in uw eigen regio van dienst zijn, omdat wij meerdere vestigingen in het land hebben. Door onze ruime ervaring zorgen wij altijd voor een maximale verkoopbegeleiding, met een optimaal resultaat.

Wilt u een horecabedrijf verkopen?

Wilt u een horecabedrijf verkopen en zoekt u naar de juiste partij voor de begeleiding? Hormax Horecamakelaars staat u graag bij met deskundig advies. Wij bieden u een hoogwaardige dienstverlening als uw verkoopmakelaar, zodat u altijd kunt rekenen op het beste. Wilt u meer informatie, advies of heeft u interesse in een vrijblijvende afspraak? Neem dan contact met ons op.