Waardebepaling van uw horecabedrijf aanvragen?

09 September, 2023

Speelt u met het idee om uw horecabedrijf te verkopen? Alvorens deze belangrijke stap te zetten, is het belangrijk om een helder beeld te hebben van de actuele waarde van uw onderneming in de huidige horecamarkt. Veel horecaondernemers gaan ervan uit dat ze de waarde van hun bedrijf kennen, maar het missen van enkele kernaspecten kan al gauw leiden tot grote verschillen in waardebepaling.

Gelukkig kan het team van Hormax u hierbij helpen met een vrijblijvende waardebepaling. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! Hieronder belichten we de voornaamste aspecten waar we op letten bij de waardebepaling van een horecabedrijf.

1. Locatie, locatie, locatie

De locatie van een horecabedrijf is een van de grootste factoren die de waarde beïnvloeden. Een restaurant in het hartje van het centrum heeft een andere waarde dan eentje aan de rand van de stad.

2. Financiële stand van zaken

Het is essentieel om de huidige financiële gezondheid van een bedrijf te kennen. Jaarrekeningen, balansen en omzetcijfers bieden een duidelijk beeld van de financiële positie van het bedrijf.

3. Exploitatiemogelijkheden

Hoe schaalbaar en uitbreidbaar is het bedrijf? Zijn er mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien of om het concept aan te passen aan veranderende markttrends? Het Hormax team kijkt naar de potentie van het bedrijf voor de toekomst.

4. Conditie van het pand en inventaris

De fysieke staat van het gebouw en de inventaris speelt een belangrijke rol bij de waardebepaling. Is er veel onderhoud nodig? Is de inrichting modern of gedateerd?

5. Reputatie en merkimago

De reputatie van een horecabedrijf kan een aanzienlijke invloed hebben op de waarde. Een sterk merk of een goede reputatie kan voor een hogere waarde zorgen.

Waarom kiezen voor Hormax?

Met Hormax Horecamakelaar kiest u voor expertise en betrouwbaarheid. Wij bundelen jarenlange ervaring met grondige marktkennis. Onze gespecialiseerde horecamakelaars staan klaar om elk type horecabedrijf, van cafés tot hotels, gedetailleerd te waarderen. We gaan daarbij verder dan enkel de basis, zoals omzet en locatie, en duiken diep in de unieke kenmerken die uw horecabedrijf speciaal maken.

Hoe onderscheidt Hormax zich?

Uw horecabedrijf is uniek, en daar zijn we bij Hormax terdege van bewust. U verdient een waardering die de werkelijke waarde van uw onderneming volledig omvat, en dat is precies wat wij bieden: een objectieve en betrouwbare waardebepaling.

Bij Hormax waarborgen we de vertrouwelijkheid van alle informatie over uw horecabedrijf. Als ervaren horecamakelaar hanteren we een professionele en integere werkwijze. Wij geloven sterk dat wederzijds vertrouwen de basis vormt voor een succesvolle samenwerking.

Interesse in een waardebepaling?

Een waardebepaling van een horecabedrijf is een complexe taak die aandacht, expertise en ervaring vereist. Het team van Hormax is getraind om al deze aspecten grondig te analyseren en u een duidelijk en eerlijk beeld te geven van de waarde van uw horecabedrijf. Bent u benieuwd naar wat uw bedrijf waard is? Neem contact op met Hormax voor een betrouwbare waardebepaling.