Misvattingen over de horecamakelaardij in coronatijd

05 June, 2021

Onze collega Ronald Loonen van Hormax Tilburg is een ervaren horecamakelaar met een groot netwerk. Tijdens de coronacrisis hoorde hij iedere keer weer veel aannames van relaties over hoe slechts het wel niet gaat in de horeca en dat hij het druk zou krijgen. Het zijn écht misvattingen en gelukkig maar. In dit artikel leest u er meer over.

Een nieuwe begin

Wát heb ik het afgelopen jaar veel de opmerking gehoord dat wij als horecamakelaar het wel heel druk zouden hebben…. Wát heb ik het afgelopen jaar veel de opmerking gehoord dat er veel horecabedrijven failliet zijn gegaan…. Vaak heb ik mijn schouders opgehaald en er niet op gereageerd. Het zijn écht misvattingen en gelukkig maar.

Ook wij met Hormax met vijf kantoren verdeeld over de regio hebben klappen gehad, maar we bestaan lang genoeg om dit op te kunnen vangen, ook met dankbare hulp van de Overheid.

We hebben goed doorgewerkt, maar hadden niet dat hele intense met de gebruikelijke gezonde stress en tijdsdruk. We hebben een Reset meegemaakt en voelen dat de drukte nu weer gaat beginnen. Ook zijn er niet heel veel horecabedrijven failliet gegaan, zoals was verwacht en werd verondersteld. Gelukkig maar.

Daarnaast hebben we juist met Hormax het afgelopen jaar veel minder te koop staande bedrijven in portefeuille gehad dan normaal. Dat heeft mij verbaasd en daarom heb ik rondvraag gedaan om uit te zoeken waar dat aan lag. De meeste ondernemers dachten dat het geen nut zou hebben om hun bedrijf nu te verkopen, omdat er toch niemand voor te vinden zou zijn en omdat de gewenste prijs toch niet betaald zou worden. Gelukkig hebben wij met hele mooie verkopen het afgelopen jaar juist het tegendeel bewezen.

Corona invloed op verkoopprijs

Tot op heden heeft de Corona niet al te veel invloed gehad om de hoogte van de verkoopprijs, althans niet in de mate die gedacht werd. Er worden nog steeds acceptabele bedragen betaald. Daarnaast zijn er mooie ondernemers opgestaan die juist in deze periode durfden door te pakken en hoge investeringen deden. Kijk maar eens op onze Facebook, Instagram en LinkedIn accounts en website met de recente transacties. Ook nu hebben we nog steeds een mooi bestand met mensen die ook nu op zoek zijn naar een passend horecabedrijf.

Dagelijks krijgen we nieuwe inschrijvingen. We blijven dan ook nog steeds heel geïnteresseerd in exploitanten die hun bedrijf willen verkopen. Er zijn natuurlijk altijd meer redenen om een horecabedrijf te verkopen dan Corona! Wij bieden graag een luisterend oor!

Vanaf vandaag mag de horeca haar deuren weer wat verder open zetten en de verwachting is dat die deur op zeer korte termijn weer helemaal open gaat zonder beperkingen. De horeca heeft enorm aan sympathie gewonnen en mag de komende maanden een grote run verwachten. Het zal al het leed niet gelijk wegwerken, maar de horeca in ieder geval wel op de goede weg helpen.

Goede zaken gewenst en PROOST!

Ronald Loonen
Hormax Horecamakelaars Tilburg