10 Ideeën voor meer klanten op Koningsdag in uw horecabedrijf

15 April, 2023

Koningsdag is een belangrijke dag van het jaar voor veel horecaondernemers. Het is een dag waarop mensen samenkomen en feesten, en dat betekent dat er veel kansen zijn om gasten naar uw bedrijf te trekken. Iedereen is vrij en mensen trekken erop uit in de regio. Een ideaal moment dus om ze naar uw horecabedrijf te trekken.

Het team van Hormax Horecamakelaars spreekt dagelijks veel horecaondernemers. Wij begeleiden ze bij de aan- en verkoop van hun horecabedrijf. Op basis van die gesprekken hebben we tien leuke activiteiten en ideeën in dit blog gezet voor Koningsdag. U kunt deze ondernemen en gebruiken ter inspiratie om meer klanten naar uw horecabedrijf te trekken op Koningsdag.

1. Versier uw zaak in oranje en rood-wit-blauw

Een must-do natuurlijk! Maak uw zaak feestelijk door deze te versieren in de kleuren van de Nederlandse vlag. Hiermee laat u zien dat u meedoet aan de feestvreugde en trekt u zaak meer aandacht.

2. Organiseer een oranjebitter proeverij

Laat uw klanten verschillende soorten oranjebitter proeven en vertel ze over de geschiedenis van deze drank. Zo creëert u een leuke en interessante activiteit die past bij de dag. U kunt een kleine bijdrage vragen voor deze workshop. Wellicht slaat het aan en kunt u het vaker organiseren.

3. Speel Hollandse spelletjes

Organiseer bijvoorbeeld een sjoelwedstrijd of een oud-Hollands bordspel. Dit zorgt voor gezelligheid en zorgt ervoor dat uw klanten langer blijven hangen. Geef de winnaar van het spel een leuke prijs of cadeaubon!

4. Organiseer een Koningsdagquiz

Maak een quiz over Koningsdag en de Nederlandse geschiedenis. Dit zorgt voor een leuke en leerzame activiteit die past bij de dag. Kondig op social media aan hoe laat deze gaat starten.

5. Live muziek

Zet een live muziekoptreden neer met Hollandse muziek. Hierdoor creëert u een gezellige sfeer en trekt meer klanten naar uw zaak.

6. Organiseer een oranje borrel

Bied een speciale Koningsdagborrel aan met oranje drankjes en hapjes. Dit is een leuke manier om klanten te verleiden om naar uw zaak te komen.

7. Geef korting aan klanten die in oranje kleding komen

Maak een speciale aanbieding voor klanten die in oranje kleding komen. Natuurlijk heeft iedereen vaak iets oranje aan, dus bedenk iets creatiefs wat oranje moet zijn. Bijvoorbeeld een zonnebril, ondergoed of sokken. Dit zorgt voor extra sfeer en trekt meer mensen naar uw zaak.

8. Maak een speciale Koningsdagcocktail

Creëer een speciale cocktail die past bij de dag, bijvoorbeeld met oranje likeur of sinaasappelsap. Dit is een leuke manier om klanten te verrassen en aan te trekken.

9. Verkoop oranje lekkernijen

Bak bijvoorbeeld oranje cupcakes of verkoop oranje tompoucen. Dit is niet alleen lekker, maar past ook perfect bij de dag. Of wees creatief en introduceer uw eigen unieke oranje lekkernij.

10. Verkoop oranje merchandise

Er zijn altijd mensen die niets oranje in huis hebben. Dus een mooi moment voor u om op in te spelen. Verkoop bijvoorbeeld oranje hoedjes, brillen of andere accessoires. Hiermee geeft u uw klanten de mogelijkheid om zich helemaal in stijl te kleden en creëert u extra sfeer in uw zaak.

Met deze tien activiteiten zorgt u ervoor dat uw horecabedrijf helemaal klaar is voor Koningsdag. Door iets extra’s te bieden aan uw klanten, creëert u een feestelijke sfeer en trekt u meer mensen naar uw zaak. Zo wordt Koningsdag niet alleen een feest voor de klanten, maar ook voor u als ondernemer!

Fijne Koningsdag namens Hormax Horecamakelaars! ?