Nachthoreca verhogen toegangsleeftijd naar 21 jaar in steeds meer steden

01 April, 2023

In steden wordt de toegangsleeftijd voor de nachthoreca steeds vaker verhoogd van 18 naar 21 jaar. Amsterdam was één van de eerste steden die de leeftijdsgrens voor toegang bij clubs omhoog schroefde. Inmiddels hebben ook diverse clubeigenaren uit onder meer Groningen, Nijmegen en Rotterdam aangegeven mensen onder de 21 jaar niet langer toe te laten. Steeds meer steden in ons land zullen de toegangsleeftijd verhogen. Doel van deze verhoging is om het aantal incidenten in de horeca terug te dringen.

Wilt u een café, disco of club gaan openen, dan is het verstandig om deze ontwikkeling goed te volgen en dit mee te nemen in uw ondernemingsplan. Als ervaren horeca makelaar adviseren en begeleiden wij u graag bij de aankoop, opstart en/of verkoop van uw nachthoreca. Hormax heeft diverse vestigingen in Nederland en weet exacte wat er speelt in de horecavastgoed wereld. Bekijk ons actuele aanbod of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Grote problemen door jongeren tot 21 jaar

Het is zeker niet het geval dat problemen in clubs nooit worden veroorzaakt door bezoekers die de leeftijd van 21 jaar al zijn gepasseerd.replica rolex watches wholesale Wel ligt het feit op tafel dat een groot deel van de incidenten en problemen in clubs worden veroorzaakt door jongeren die deze leeftijd nog niet hebben bereikt. Het gaat dan om verschillende problemen en incidenten, waaronder vandalisme en geweld. Veel clubeigenaren geven aan dat deze bezoekers vaak respectloos met personeel omgaan, dat zij zaken vernielen en drinken tot zij geen stap meer kunnen zetten.

Toenemend aantal problemen met 18- en 19-jarigen

Het CCV, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, geeft aan dat er vooral een toename wordt gezien in het aantal incidenten en problemen in clubs met 18- en 19-jarigen. Volgens de woordvoerder van het CCV, Raoul Verwey, is hier ook een duidelijke reden voor aan te wijzen. Deze personen hebben namelijk niet de kans gekregen om op een natuurlijke wijze kennis te maken met het uitgaansleven en alles wat daarbij komt kijken.

Het normale uitgaansleven heeft zo’n twee jaar lang stilgelegen door de coronamaatregelen. Deze jongeren hebben hierdoor niet op de reguliere wijze ervaring met uitgaan op kunnen bouwen. Jongeren van 18 en 19 mochten tijdens de lockdowns nog geen alcohol nuttigen, waardoor ze nu lastiger in toom te houden zijn. Dit zorgt ervoor dat het aantal incidenten met deze jongeren in clubs in 2022 sterk is toegenomen.

Gebrek aan goed personeel in uitgaansgelegenheden

Een ander probleem dat aangehaald wordt door het CCV is dat er een personeelstekort in de horeca bestaat. Iets wat al jaren bij veel horecabedrijven het geval is. Vaak is er geen goede portier aanwezig en is er onvoldoende personeel om incidenten en problemen snel en adequaat op te lossen. Het personeelstekort is moeilijk op korte termijn aan te pakken en op te lossen, waardoor het weren van jongeren tot 21 jaar de meest veilige oplossing voor veel clubeigenaren blijkt.

Moet u de toegangsleeftijd verhogen?

Op dit moment is de keuze nog aan de horecaondernemer zelf of zij de jongeren tot 21 jaar willen weren, of niet.avidvape pole Er zijn geen wettelijke regels over deze leeftijd. Het is goed om te kijken naar de eventuele incidenten en problemen in uw uitgaansgelegenheid. Worden deze voornamelijk veroorzaakt door mensen jonger dan 21 jaar? Dan kan het zeker goed zijn om de toegangsleeftijd te verhogen, om schade en letsel te voorkomen. Bestaan er geen problemen en wordt het niet verplicht om de leeftijdsgrens naar boven bij te stellen? Dan is het wellicht voor u niet nodig. Dit is per horeca- en uitgaansgelegenheid verschillend.

Starten of stoppen met een horecabedrijf?

Hormax Horecamakelaars staat klaar voor zowel mensen die een horecabedrijf willen kopen als ondernemers die hun horecabedrijf willen verkopen. Wij bieden deskundig advies en een optimale begeleiding. Wilt u meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.