Goede sociale vaardigheden vergroten succes horecabedrijf

19 October, 2021

Het succes van een horecabedrijf hangt samen met veel factoren. Vanzelfsprekend is kwaliteit van eten en drinken een belangrijke factor. Drankjes en gerechten horen van hoge kwaliteit te zijn om ervoor te zorgen dat gasten graag terugkomen. Daarnaast is ook de uitstraling een belangrijke factor. De horecagelegenheid moet niet alleen gezellig zijn, maar natuurlijk ook schoon.

Een factor die vaak vergeten wordt of weinig aandacht krijgt, is het personeel van een horecabedrijf. Terwijl medewerkers zeker een belangrijke rol spelen in het succes van het horecabedrijf. Hoe socialer het team, hoe meer succes het team oplevert voor het bedrijf. In dit blog geven we u praktische tips om het succes van uw horecabedrijf te vergroten!

Soft skills van goede horecawerknemers

Horecabedrijven profiteren van de inzet van een team dat bestaat uit sociale, vrolijke en spontane medewerkers. Deze medewerkers bezitten een krachtige set soft skills die zij inzetten tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Zij bezitten niet alleen uitstekende sociale vaardigheden, maar weten ook te reageren op tactvolle wijze, binnen elke situatie.

De beste horecamedewerkers hebben een goed inlevingsvermogen, geven goede feedback en kunnen feedback ook goed incasseren. Daarnaast zijn zij niet alleen professionals in luisteren, maar weten zij zichzelf ook perfect uit te drukken. Alles komt terug op het sociale vlak. Wanneer u een team met deze soft skills bij elkaar weet te sprokkelen, dan vergroot u de kans op succes voor uw horecabedrijf enorm.

Soft skills vs. hard skills

Wanneer u een team gaat vormen voor uw nieuwe horecabedrijf, dan heeft u in de basis twee mogelijkheden. Op de eerste plaats kunt u zoeken naar medewerkers die de juiste hard skills bezitten. Dit zijn de mensen die een relevante opleiding hebben gevolgd en / of een aantoonbaar jarenlange ervaring in de horeca hebben. Daarnaast kunt u ook bewust zoeken naar medewerkers die de juiste soft skills bezitten. Voorbeelden van soft skills zijn:

1. Gedrevenheid
2. Enthousiasme
3. Sociaal
4. Communicatie vaardigheden
5. Flexibiliteit
6. Zelfstandigheid
7. Verantwoordelijkheid
8. Klantgericht

Natuurlijk ziet u het liefst uitsluitend medewerkers die zowel de hard skills als de soft skills bezitten, maar dit is niet altijd mogelijk. Kiest u dan beter voor de hard skills of toch voor de soft skills? Het is beter om voorrang te geven aan de soft skills. Houding, uitstraling en manier van omgang worden door uw gasten belangrijker gevonden dan een perfecte bediening.

Uw horecabedrijf starten met het juiste team

De bedrijfscultuur staat boven alles als het gaat om het bereiken van succes met uw horecabedrijf. Selecteer uw personeel met zorg. Een hecht, sociaal team levert u altijd succes op. Uw gasten zullen graag nog eens terugkeren.

Wilt u gaan starten met een horecabedrijf en heeft u interesse in de aankoop van een horecaonderneming? Vaak heeft u dan ook met het huidige personeel te maken en hun contracten. Hormax Horecamakelaars staat u graag bij met deskundig advies hoe u deze juridisch goed kunt overnemen. Neem contact met ons op om eens kennis te maken.